top of page

Udstilling på Skagens museum

Inden denne sommer, vidste mine forældre ikke hvem Lakserytteren var. De vidste faktisk slet ikke, at han eksisterede. For god ordens skyld må jeg hellere nævne, at Lakse er youtuber, og hans kanal er dedikeret til kreative projekter, og til at få børn og unge til at udleve deres kunstneriske potentiale. Og denne sommer havde han indgået et samarbejde med Skagens museum i forbindelse med særudstillingen om Anna Ancher. Han havde udskrevet en konkurrence, hvor man skulle male eller tegne en tegning, der var inspireret af skagenskunsterne, tage et billede af den og sende den til ham. Han ville udvælge 10 tegninger, der skulle udstilles på museet.


Og her var jeg iblandt. Ud af flere hundrede tegninger der blev sendt til Lakserytteren i perioden, blev min tegning udvalgt. Jeg havde valgt et motiv, hvor min lillebror Noa sidder i vindueskarmen og kigger ud af vinduet, mens sommersolen rammer hans ansigt. Der er en skarp kontrast mellem lys og skygge, og det var enormt spændende at tegne.


Den største - og mest overraskende - udfordring var fødderne. Det er egentlig ikke ret tit, at man tegner fødder, og lige pludselig blev det enormt svært at få dem til at se naturlige ud, men til sidst lykkedes det da nogenlunde.


Vi skulle naturligvis en tur til Skagens museum og se udstillingen her i sommers. Og selvfølgelig havde min far slæbt mit billede med og spankulerede rundt med det under armen inde på museet. Hans største ønske var, hvis han blev tilbageholdt, mistænkt for at have stjålet et af kunstværkerne, men det skete ikke - gudskelov!


58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Two blue

Indlæg: Blog2_Post
bottom of page