top of page

Portræt NU for børn!

I forbindelse med den landsdækkende konkurrence Portræt NU! for børn, blev mit bidrag “Min far” udvalgt til en 3. pris blandt 445 andre indsendte værker. Prisen blev uddelt til en reception, hvor jeg og min familie var inviteret til Frederiksborg slot i forbindelse med åbningen af udstillingen. Den anerkendte danske kunstner Dennis Møgelgaard var en del af juryen, og det var ham, der i den flotte sal “Rosen” overrakte mig prisen og gav mig følgende begrundelse med på vejen:


“Indtagende, indlevende og charmerende er de ord, der først presser sig på, når maleriet med titlen “Min far” skal beskrives. Maleriet har en enkel og afbalanceret farveholdning, som vækker mindelser om den palet, der blev brugt i maleren Johannes Hoffmeisters atelier. Det er med meget begrænsede virkemidler, og netop på grund af dette, lykkedes at indfange beskuerens opmærksomhed. Portrættet giver en fin og sensitiv beskrivelse af modellen. Det er tillige modig, ja faktisk modent, at holde fast i den begrænsning, en enkel palet giver. Et portræt med meget nærvær.”


Jeg synes det var helt magisk at være på Frederiks borg slot, og det var nærmest overvældende hvor meget der var gjort ud af receptionen. Der var en kok, der havde lavet små mundrette bidder vi kunne nipse af, og der var sodavand og juice til børnene og vin til de voksne.


Vi var desuden rundt i museet og se udstillingerne og især dronningens udstilling var meget inspirerende. Det må være lidt med en knude i maven, når man træder ind i et attelier, og modellen foran én er Danmarks dronning.


Hvis man kommer forbi Hillerød, så løber udstillingen frem til 2. januar og kan findes på 3. sal.
25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Two blue

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page