top of page

Portræt af min far

Frederiksborg Slot har udskrevet en konkurrence for alle børn mellem 10 og 15 år, om at kreere et portræt. Reglen er at det skal være en man kender, men derudover er der frit valg i forhold til størrelse og materialevalg.


Jeg valgte at vende tilbage til lærredet og akrylmalingen. Det er længe siden at jeg har været igang med malingen, nok i virkeligheden fordi jeg er lidt magelig og godt kan lide at sidde ved mit skrivebord og arbejde, mens jeg hører Justin Bieber eller snakker med mine venner.

Når jeg maler går jeg ind i krearummet ved siden af mit værelse, og så knokler jeg på indtil jeg er færdig. I dette tilfælde brugte jeg omkring 8 timer i kælderen, og min mor og mig kom først i seng kl. 01.30 i nat. Min mor er god til at komme med input og is og snacks i løbet af processen. Hun er også god til at lytte når jeg bliver lidt frustreret og har brug for at snerre af en eller anden...

Jeg havde lidt svært ved at vælge mit motiv. Jeg havde meget lyst til at male min oldemor. Hun skal flytte på plejehjem her først i det nye år, og det kunne være en interessant markering, at prøve at gengive de mange minder og følelser der er forbindelse med sådan at forlade ens hus gennem mange år. Men det blev for bøvlet med Corona og jul og det hele.


Derfor valgte jeg min far, og jeg er enormt glad for resultatet. Jeg synes jeg har fanget noget melankoli og tænksomhed i hans øjne. Og på en eller anden måde ser han lidt ældre ud end han gør i virkeligheden. Han er også selv glad for det, og har gået rundt hele morgenen og følt sig som en kongelig.
41 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Two blue

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page